Vijf jaar geleden begon ik als beginnend assistent accountant, maar sinds 1 januari 2021 ben ik officieel accountant bij Flynth in Zwolle. Ons team is gezellig, open, en we nemen echt de tijd voor elkaar.

Opzoek naar een uitdaging

Vanuit een klein accountantskantoor kwam ik in 2015 bij Flynth werken. Ik zocht meer dynamiek en uitdaging, meer adviesdiensten en grotere klanten. Die vond ik bij Flynth. Ik startte er als beginnend assistent accountant, deed een post bacheloropleiding accountancy van één jaar en klom via de functies gevorderd assistent en senior assistent op tot accountant in opleiding. Tijdens deze laatste functie volgde ik een praktijkopleiding van drie jaar, waarin ik vlieguren in de praktijk combineerde met het schrijven van verslagen. Voor deze praktijkopleiding slaagde ik in 2020, maar per boekjaar 2021 ben ik officieel tekenbevoegd accountant.

Teamwerk

Als accountant werk ik nauw samen met de assistent accountant. Deze doet het voorbereidende werk; dit varieert, afhankelijk van de ervaring van de assistent, van de facturen inboeken, jaarrekeningen samenstellen en aangiftes voorbereiden tot aan boekhoudsystemen inrichten bij de klant op locatie. Uiteindelijk ben ik als accountant degene die de jaarrekeningen met de klanten doorspreekt en kijkt of de bedrijfsvoering wellicht op sommige punten moet worden aangepast. Ook ben ik degene die de handtekening onder het stuk zet. Het is dus echt teamwerk.     

Klaarstomen

Het mooie is dat je in die jaren van assistent en accountant in opleiding echt doorgroeit naar de functie van accountant. Met je opleiding, maar ook met de verantwoordelijkheden en de steeds grotere klanten waarmee je werkt. Ook ga je steeds vaker bij klanten langs. Tegen de tijd dat het zover is en je als accountant aan de slag kunt, ben je ook helemaal klaargestoomd voor de functie. 

Werk/privé balans

Al die tijd dat ik in opleiding was, voelde ik mij niet alleen enorm gesteund door mijn vriendin en mijn familie, maar ook door Flynth. Vrijdags kreeg ik standaard vrij voor mijn studie en daarnaast kreeg ik nog losse dagen en uren vrij rondom tentamens en examens. Dat is boffen hoor, want het kan ook anders, hoor ik weleens. Sowieso vind ik de werkprivébalans bij Flynth dik in orde. Overwerken is geen gewoonte en doen we alleen als het daadwerkelijk nodig is. We werken hard, maar in alle redelijkheid. Ik geniet dan ook volop van de avonden en weekenden. Dan loop ik hard of doe ik een bordspel. Mijn laatste ontdekking is het spel Ticket to ride; dat heb ik de kerstvakantie verschillende keren gespeeld, én gewonnen!

Transparant en open

Ik zit al zeven jaar helemaal op mijn plek. De sfeer is erg gemoedelijk en het team in Zwolle is jong. Dat komt omdat er veel stagiaires zijn die bij ons zijn gebleven na hun studie. Ons kantoorpand is helemaal transparant en open, net als de werkcultuur van Flynth eigenlijk.

Meer over Jeroen

** nog toe te voegen** Met een grote diversiteit aan klanten en een landelijk netwerk van locaties is Flynth een grote speler in advies- en accountancyland. Flynth is de zesde qua omzet en de onbetwiste nummer 1 in mkb-dienstverlening. Met een grote diversiteit aan klanten en een landelijk netwerk van locaties is Flynth een grote speler in advies- en accountancyland. Flynth is de zesde qua omzet en de onbetwiste nummer 1 in mkb-dienstverlening.

Lees meer verhalen

Lees meer verhalen

Mis jouw droombaan niet,
blijf op de hoogte!

Stel een job alert in en blijf op de hoogte van nieuwe & relevante vacatures

Flynth. Het beste advies dat we je kunnen geven.