Ik dacht altijd dat de accountancy redelijk saai was. Ik verwachtte veel boekhouden en dagenlang hetzelfde werk. Maar tijdens het verdiepen in de studie accountancy kwam ik erachter dat dit absoluut niet zo was. Na mijn keuze voor de deeltijd accountancy opleiding aan Nyenrode, startte ik bij Flynth op kantoor Breda als assistent accountant audit. Hier ontdekte ik hoe leuk en spannend de accountancy eigenlijk is.

Het Flynth gevoel

Wat ik één van de mooiste kenmerken vind van Flynth, is de werksfeer en collegialiteit. Dat merk ik op kantoor Breda waar ik vaak kom, maar ook op bijvoorbeeld de vestigingen Zoetermeer en Venlo. Je merkt dat er geen hiërarchie terug te zien is op de werkvloer. Wanneer ik vragen heb kan ik bij iedereen terecht en ik merk dan ook dat iedereen even tijd vrij maakt, ongeacht of ik bij een senior assistent of bij de externe accountant langsloop met mijn vraagstuk. Daarnaast zijn er regelmatig borrels en uitjes, is er genoeg tijd om even te kletsen met collega’s of om even te geinen onderling. De onderlinge relaties op werk en de sfeer binnen de kantoren vind ik dan ook super, er is altijd tijd voor gezelligheid naast het serieuze van de werkzaamheden.

Iedere dag een nieuwe uitdaging

De vele klanten waaraan ik in variërende teams werk bevinden zich in veel verschillende sectoren. Dit zorgt ervoor dat ik elke dag andere werkzaamheden heb. Wanneer het een keer wel zo is dat ik twee achtereenvolgende dagen dezelfde werkzaamheden moet doen voor twee klanten binnen mijn pakket leidt de variatie in klanten ertoe dat de werkzaamheden verschillen.

Je kan je voorstellen dat klanten binnen de onderwijssector zich aan andere wet- en regelgeving moeten houden dan een investeringsmaatschappij of onderneming in de wind-/energiesector. Zo spreekt het misschien ook voor zich dat klanten die veel subsidies aanvragen weer andere spelregels na moeten leven dan klanten die een bancaire lening afsluiten. De verschillende sectoren, diverse wet- en regelgevingen en afwisselende vraagstukken leiden ertoe dat geen enkele dag hetzelfde is. Zo staat er iedere dag een nieuwe uitdaging voor me klaar. Dit is iets wat mij ontzettend aanspreekt in mijn werk een waardoor ik mij geen dag verveel.

Collega’s staan altijd voor je klaar!

De werk-privébalans heb ik tijdens mijn eerste twee jaar bij Flynth als top ervaren. De keuze om over te werken staat vrij. Onderling letten we op elkaar zodat werk en privé gescheiden blijven en niemand zichzelf voorbijloopt. In periodes dat het privé even minder loopt merk je dat veel collega’s klaar staan om werkzaamheden over te nemen en je te ontlasten en steunen.

Voor wat betreft de combi werk en studie kan ik enkel zeggen dat deze ideaal is. Wat ik leer zie ik terug in mijn werkzaamheden en wat ik op werk doe komt vaak terug in de theorie op Nyenrode. Soms is de link niet meteen 1-op-1 te leggen, maar negen van de tien keer is deze er wel.

Wat ik zou willen meegeven is: de accountancy is alles behalve saai, zeker bij Flynth! Zie ik je snel bij ons op kantoor?

Meer over Hugo

Ik ben Hugo van Beurden, 23 jaar en assistent accountant op de vestiging Flynth Breda. Ik ben een jonge en energieke knul uit Bleiswijk. Van mijzelf uit heb ik een brede interesse in financiën, rechten, de economie en de politiek. Ik ben lekker direct in de omgang. Een goede discussie of een diepgaand gesprek op zijn tijd vind ik super. Verder ben ik dol op sporten en begeef ik mij graag onder de mensen. Een avondje uit, borrelen, gezelligheid met vrienden of een dag weg met mijn vriendin en/of de familie vind ik het leukst.

Lees meer verhalen

Lees meer verhalen

Mis jouw droombaan niet,
blijf op de hoogte!

Stel een job alert in en blijf op de hoogte van nieuwe & relevante vacatures

Flynth. Het beste advies dat we je kunnen geven.