Na een interne stage heb ik per januari 2021 de overstap gemaakt van de Accountancypraktijk naar Dealadvies. In het kader daarvan wil ik jullie graag mijn verhaal vertellen.

Hoe het allemaal begon

Ik ben mijn carrière binnen Flynth begonnen als assistent accountant op de samenstelpraktijk en heb door kunnen groeien tot accountant bij Flynth in Almere. In de afgelopen jaren heb ik erg veel ervaring op kunnen doen en heb ik geleerd hoe ik mijn klanten goed kon bijstaan. Ik heb dat mogen doen voor hele mooie, interessante Nederlandse ondernemers, maar heb voor Flynth Internationaal ook hele boeiende buitenlandse ondernemingen mogen bijstaan, waaronder de Nederlandse entiteiten van een paar Amerikaanse beursgenoteerde ondernemingen.

Waarom deze switch?

Enkele tijd geleden mocht ik een samenstelklant van mij uit Almere vanuit de zijlijn bijstaan tijdens een verkooptraject. Tijdens dit verkooptraject heb ik gemerkt dat ik dit type opdracht erg interessant vind. Het was namelijk een opdracht met strakke deadlines en een hoog werktempo, maar wel met een duidelijke stip op de horizon: de verkoop. Als accountant help je natuurlijk ook ondernemers met hun ambities en doelen, maar dit voelde toch alsof je een belangrijk aandeel hebt gehad in een belangrijk, spannend en hectisch moment in het leven van de ondernemer. Het resultaat gaf mij dan ook een goed gevoel.

Na meerdere gesprekken binnen Flynth te hebben gevoerd met o.a. mijn vestigingsmanager in Almere, en de directeur Dealadvies, is de mogelijkheid gecreëerd om een interne stage te doorlopen op Dealadvies. Win-win voor Flynth én voor mij. Als het van beide kanten zou bevallen kon ik direct aan de slag en als het niet zou bevallen, dan zou ik weer doorgaan als accountant, maar wel met deze extra ervaring op zak.'

Interne stage

'Ik ben de stage op 1 september 2020 begonnen en heb de eerste paar weken nog enige dagen op kantoor Amersfoort kunnen werken, de thuisbasis van het landelijk opererend team Dealadvies. Hierdoor heb ik een aantal collega’s in levende lijve kunnen ontmoeten, wat ik erg prettig vond. Elkaar leren kennen via Teams en telefoongesprekken is inmiddels gelukt, maar toch blijft elkaar fysiek treffen toch leuker. De collega’s van Dealadvies hebben hun best gedaan om mij te verwelkomen en hierdoor voelde ik mij snel thuis in het team.

Ik heb in de afgelopen periode gewerkt aan verschillende opdrachten, waaronder drie bedrijfswaarderingen, waarvan twee in het kader van een bedrijfsopvolging en één in het kader van werknemersparticipatie. Natuurlijk heb ik met mijn accountancy kennis een brede basiskennis van de financiële gegevens, maar de uitdaging zit hem in het op een andere manier over ondernemingen na te denken. Bij bedrijfswaarderingen gaat het namelijk voornamelijk over de toekomst van de onderneming en ben je dus veel bezig met prognosticeren en nadenken over de impact van bijvoorbeeld de Brexit voor het bedrijf. Dat is wat mij aanspreekt.

In oktober was ik betrokken bij een boekonderzoek naar een transportonderneming dat gekocht wordt door een grote Franse corporate. Hier kon ik mijn accountancy ervaring goed gebruiken, doordat we veel analyses hebben gemaakt en goed de administratie moesten doorgronden. Maar ook hier opnieuw: ik was verbaasd hoe specialistisch en professioneel dit team hier te werk ging. Gedurende de analyses als netto werkkapitaal, net debt analyse en onderliggende EBITDA werd ik gelukkig bijgestaan door de collega’s die de tijd hebben genomen om mij dingen uit te leggen als ik ergens niet uit kwam. Het lijkt er ook op dat de deal doorgaat, dus mission accomplished!

Ik kijk in ieder geval terug op een mooie stage, waarin ik al een hoop heb geleerd en vooral ook een hoop heb gelachen. Want ook dat hoort erbij. Hard werken én hard lachen. Dit alles smaakte naar meer en ik kan inmiddels dan ook zeggen dat ik sinds 1 januari 2021 onze klanten als dealadviseur mag bijstaan in hun uitdagingen.'

Over dealadvies

Dealadvies is een expertiselijn binnen Flynth die zich richt op onder andere waarderingen, aan- en verkoopbegeleiding, due diligence, financieringen en bedrijfsopvolgingscasussen. Dit team bestaat uit 15 adviseurs en werkt nauw samen met andere accountants, fiscalisten en adviseurs van Flynth.

Meer over Michael

** nog toe te voegen** Met een grote diversiteit aan klanten en een landelijk netwerk van locaties is Flynth een grote speler in advies- en accountancyland. Flynth is de zesde qua omzet en de onbetwiste nummer 1 in mkb-dienstverlening. Met een grote diversiteit aan klanten en een landelijk netwerk van locaties is Flynth een grote speler in advies- en accountancyland. Flynth is de zesde qua omzet en de onbetwiste nummer 1 in mkb-dienstverlening.

Lees meer verhalen

Lees meer verhalen

Mis jouw droombaan niet,
blijf op de hoogte!

Stel een job alert in en blijf op de hoogte van nieuwe & relevante vacatures

Flynth. Het beste advies dat we je kunnen geven.