Sinds ik begin 2020 als Senior Assistent bij Flynth werk, weet ik wat teamspirit is en hoe je goed werk kunt leveren zonder dat je privéleven op de tocht komt te staan. Dat ervaar ik als een warm bad. Toen een onafhankelijk recruiter mij benaderde voor een baan in de accountancy, moest ik voor mezelf helder krijgen wat ik bij mijn toekomstige werkgever zocht. In de periode daarvoor was ik ziek en daarnaast overspannen geraakt bij toenmalige werkgever. Eén ding wist ik zeker: ik wil mezelf niet meer voorbij lopen.

Zeven bureaus

Ik ging bij zeven bureaus op gesprek en tijdens die gesprekken werden mijn wensen en behoeften steeds duidelijker: ik wilde werken bij een organisatie waar de menselijke kant voorop staat en waar de werk-privébalans in orde is. Ik wilde geen uren in de auto meer zitten voor een klant en ook geen werkdagen van twaalf uur meer draaien. Uiteindelijk koos ik voor Flynth.

Tentamens

Meteen in het eerste gesprek dat ik met Flynth had, viel me al op welk belang de organisatie hecht aan de vitaliteit en ontwikkeling van de medewerkers. Ze gaven aan dat ze een goede werk-privébalans belangrijk vonden, net zoals de afronding van mijn studie voor registeraccountant. Ik zat in die tijd midden in een tentamenperiode en na ons gesprek belden ze speciaal nog een keer terug om te informeren hoe de tentamens waren gegaan. In de eerste week van januari trad ik officieel in dienst, maar ook toen had ik tentamens. Daar hebben ze echt rekening mee gehouden. Uiteindelijk heb ik alle tentamens gehaald. Als Flynth daar niet zo flexibel mee om was gegaan, vraag ik me af of dit gelukt zou zijn.

Doorgroeien

Mijn theoretische RA-opleiding duurt in totaal drie jaar, waarvan ik nu in het tweede jaar zit. Ik werk  vier dagen per week en vrijdags zit ik aan de studie; ik heb een contract van 36 uur. Als ik op een woensdag tentamen heb, kan ik de maandag of dinsdag ervoor vrij nemen om te studeren. Dat geeft me veel ruimte. Als ik klaar ben met mijn opleiding – ik hoop in januari 2021 mijn masterscriptie te verdedigen – ben ik de vrijdagmiddag vrij, dat is een leuk vooruitzicht. Hoewel, ik ben ambitieus en wil graag via de functie van junior controleleider doorgroeien naar RA-accountant en IT-accountant (RE/EDP-auditor). Daarvoor wil ik ook graag een opleiding volgen. Die duurt één jaar en Flynth zal mij daarin faciliteren. Voorlopig ben ik dus nog wel even bezig die vrijdagmiddagen!

Echt een team

Waar je ook komt, auditafdelingen hebben een sterk hiërarchisch karakter. Bij Flynth is dat niet anders. Maar het verschil zit ‘m in dat die hiërarchie op persoonlijk niveau helemaal niet speelt. De deur van onze accountants staat altijd open, je mag altijd hulp vragen en fouten maken hoort erbij. De sfeer is persoonlijk en warm en je staat er niet alleen voor. We werken echt in een team. Onze klanten krijgen dit zeker mee en zijn veelal zelf ook van de informele, persoonlijke omgang.

Vertrouwen

Wat ik heel fijn vind, is het vertrouwen dat je van een klant krijgt. Op dit moment ben ik voor een bedrijf een vrijwillige controle aan het doen, omdat het bedrijf wil professionaliseren en zijn interne processen wil verbeteren. Ze nemen mijn aanbevelingen helemaal over en voeren deze meteen door in de praktijk. Dan heb je echt het idee dat je het verschil maakt.

Meer over Dominique

** nog toe te voegen** Met een grote diversiteit aan klanten en een landelijk netwerk van locaties is Flynth een grote speler in advies- en accountancyland. Flynth is de zesde qua omzet en de onbetwiste nummer 1 in mkb-dienstverlening. Met een grote diversiteit aan klanten en een landelijk netwerk van locaties is Flynth een grote speler in advies- en accountancyland. Flynth is de zesde qua omzet en de onbetwiste nummer 1 in mkb-dienstverlening.

Lees meer verhalen

Lees meer verhalen

Mis jouw droombaan niet,
blijf op de hoogte!

Stel een job alert in en blijf op de hoogte van nieuwe & relevante vacatures

Flynth. Het beste advies dat we je kunnen geven.