Van jongs af aan heb ik al een voorliefde voor verschillende talen en culturen. Dit uit zich ook in mijn werk als jurist, waarvoor ik met klanten over de hele wereld heb samengewerkt. In maart 2020 ging ik een nieuw avontuur aan dichtbij huis, als senior Juridisch Adviseur bij Flynth in Naaldwijk. In mijn nieuwe functie bij Flynth adviseer ik internationale klanten, maar werk ik ook voor de lokale ondernemer. Een mooie mix waar ik veel voldoening uithaal. Ook krijg ik alle ruimte om de internationale tak sterker op de kaart te zetten binnen Flynth.

Specialiteit

Ik ben zelf half Indonesisch, dat verklaart een deel van mijn interesse in andere culturen. Ik groeide op in het zuiden van Nederland, tegen de Duitse grens aan. Daardoor sprak ik al op jonge leeftijd een woordje Duits. Op school merkte ik dat alle talen mij gemakkelijk afgingen en tijdens mijn studie heb ik via het Erasmus programma een half jaar aan de universiteit van Parijs gestudeerd. Eenmaal aan de slag als advocaat werden internationale klanten al snel mijn specialiteit. 

Glastuinbouw als paradepaardje

Een deel van mijn klanten bij Flynth zit in de glastuinbouw, wat een soort internationaal paradepaardje is van de Nederlandse economie. Omdat er veel buitenlandse medewerkers werkzaam zijn in de branche, maar ook omdat we in de Nederlandse glastuinbouw veel innovaties rondom duurzaamheid kennen die aandacht trekken over de grenzen. Ook van buitenlandse investeerders. Mijn internationale ervaring komt hierbij goed van pas. Het gaat niet alleen om de juiste taal spreken, de hele dynamiek van de communicatie is anders. Los van de wet- en regelgeving per land, zijn er ongeschreven regels, tradities en culturen waar je rekening mee moet houden. Dat vind ik een prachtig onderdeel van mijn werk. 

Met beide benen op de grond

Tegelijkertijd vind ik alleen maar internationaal werken vrij afstandelijk. Veel klanten ontmoet je nooit in het echt. Bij Flynth adviseer ik naast internationale klanten, ook veel mkb in Nederland. Die combinatie bevalt mij heel goed. De ene dag ben ik bezig met een internationaal project waar miljoenen mee gemoeid zijn. De volgende dag zit ik aan tafel bij de slager om de hoek, om zijn familiebedrijf te redden. Dichtbij huis werken, maakt je werk ook zichtbaar. Je ziet waar je het voor doet. Dat houdt mij met beide benen op de grond. Bij Flynth vind ik op deze manier een mooie balans tussen de internationale allure en Hollandse nuchterheid.

Jezelf presenteren

Toen ik net begon bij Flynth was het vooral een kwestie van veel aanschuiven bij werkoverleggen, netwerken en mezelf presenteren. Je kunt wel stellen dat mijn collega's mijn potentiële klanten waren. Zíj waren degenen die moesten bepalen of hun klant behoefte had aan mijn juridische kennis. Nu begint die zogenaamde interne acquisitie flink af te nemen. Mijn klantenbestand groeit en collega's weten mij steeds beter te vinden. Waar ze eerst schoorvoetend om de hoek kwamen kijken met een mogelijke vraag van een klant, dragen ze nu vol vertrouwen de juridische zaken van een klant aan mij over. 

Het grote geheel zien

Inmiddels ben ik aardig ingeburgerd bij Flynth, maar ik blijf nog steeds bij overleggen aanschuiven. Ik ben nu eenmaal nieuwsgierig en sociaal van aard. Elkaar opzoeken en sparren vind ik ook onmisbaar vanuit verbinding, inspiratie en kansen signaleren. Niet alleen binnen onze vestiging in Naaldwijk, maar over alle vestigingen heen, door heel Nederland. Je wordt er niet alleen wijzer van, maar je blijft ook het grotere geheel zien. En dat vind ik onmisbaar als jurist.

Meer over Iskandar

** nog toe te voegen** Met een grote diversiteit aan klanten en een landelijk netwerk van locaties is Flynth een grote speler in advies- en accountancyland. Flynth is de zesde qua omzet en de onbetwiste nummer 1 in mkb-dienstverlening. Met een grote diversiteit aan klanten en een landelijk netwerk van locaties is Flynth een grote speler in advies- en accountancyland. Flynth is de zesde qua omzet en de onbetwiste nummer 1 in mkb-dienstverlening.

Lees meer verhalen

Lees meer verhalen

Mis jouw droombaan niet,
blijf op de hoogte!

Stel een job alert in en blijf op de hoogte van nieuwe & relevante vacatures

Flynth. Het beste advies dat we je kunnen geven.