Werken bij Flynth geeft mij het voordeel van twee werelden: de professionaliteit van een grote organisatie en de warme, informele bedrijfscultuur van een klein bedrijf. In overleg is er veel mogelijk en dat kwam mij goed van pas toen ik bij Flynth kwam werken terwijl ik privé in een onrustig vaarwater verkeerde.

Sinds januari 2020 werk ik als manager audit bij Flynth in Amstelveen in een hecht team van veertien collega’s. Wij zijn één van de zes vestigingen van Flynth Audit, dat in totaal uit circa 120 professionals bestaat. Hierdoor heb ik zowel de voordelen van een klein lokaal team als de professionaliteit van een grote organisatie. Zo organiseren we samen trainingen, hebben we veel deskundigheid in huis, kunnen we klanten regionaal bedienen en is er ruimte voor inhoudelijke specialisatie. Naast het mkb, waarin Flynth een van de grootste spelers is, zijn wij als Flynth Audit gespecialiseerd in bijvoorbeeld de onderwijssector en woningbouwcoöperaties. Hierdoor hebben we een uitdagend en gevarieerd klantenpakket.

Thuis voelen

Als manager ben ik het eerste aanspreekpunt voor mijn klanten en geef ik leiding aan de opdrachtteams. Doordat ik klanten uit mijn regio bedien, heb een stuk minder reistijd. Ik maak deel uit van een klein en gemoedelijk team waarin ik me van het begin af aan vertrouwd heb gevoeld. De fijne sfeer op kantoor draagt hier natuurlijk ook aan bij: met onze flexplekken zitten we kriskras door elkaar. Bovendien hebben we een gezellige huiskamer als lunchruimte. 

Ouderschapsverlof

Voorheen werkte ik in Zwolle bij een accountantskantoor. Iedere dag zat ik drie uur in de auto voor woon-werkverkeer. Nu is dat de helft, wanneer ik naar onze vestiging in Amstelveen rijd. Normaal gesproken werk ik veel bij klanten op locatie. Mijn kantoordagen breng ik niet alleen op mijn standplaats Amstelveen door, omdat ik ook op andere vestigingen in de buurt werk. Bij Flynth kun je op iedere locatie aanschuiven om aan het werk te gaan.  Op dit moment werk ik officieel 36 uur in de week, maar met mijn vier uur ouderschapsverlof erbij werk ik tijdelijk 32 uur. Vrijdag ben ik er niet en dan ben ik er voor mijn kinderen van 4 en 1 jaar. 

Later beginnen

De mogelijkheden die Flynth mij als jonge ouder biedt, waardeer ik enorm. Dat is voor mij ook een van de overwegingen geweest om hier te gaan werken. Toen ik solliciteerde in het najaar van 2019, was mijn vrouw hoogzwanger van ons tweede kindje. Tegelijkertijd zat mijn schoonmoeder, die ongeneeslijk ziek was, in haar laatste levensfase. Daardoor had ik behoefte aan meer tijd thuis en minder reizen. Al in het sollicitatiegesprek bracht ik dit ter sprake en daar werd erg goed op gereageerd. Samen met mij werd gekeken welke verlofvormen mogelijk waren. Ook kon ik een paar maanden later starten dan eigenlijk de bedoeling was. Dat gaf mij de ruimte om in deze dynamische tijd goed voor het thuisfront te zorgen. 

Flynth vibe

Niet alleen hierdoor had ik een prettige start bij Flynth. Ook het Start@Flynth-traject was een perfecte aftrap van mijn baan. Ik behoorde tot de eerste groep die dit traject heeft doorlopen, dus voor ons was alles nieuw. Tijdens de introductie gingen we niet alleen professioneel aan de slag, maar maakten we ook op een gezellige manier kennis met elkaar. Iedereen, van starter tot vestigingsdirecteur, zat in dezelfde groep. Gedurende deze dagen maakten wij kennis met wat ik de ‘Flynth-vibe’ noem: door een professionele organisatie creëer je ruimte voor informeel contact. 

Verder ontwikkelen

Op dit moment ben ik druk met het bedienen van mijn klanten en het uitvoeren van de jaarrekeningcontroles. Daarbij raak ik steeds meer thuis in de vaktechnische afspraken zoals we die gemaakt hebben. De komende tijd wil ik gebruiken om mij verder te ontwikkelen op vakinhoudelijk en sociaal communicatief vlak om zo, met hulp van mijn collega’s bij Flynth, de beste accountant te worden die ik kan zijn! 

Meer over Hindrik

** nog toe te voegen** Met een grote diversiteit aan klanten en een landelijk netwerk van locaties is Flynth een grote speler in advies- en accountancyland. Flynth is de zesde qua omzet en de onbetwiste nummer 1 in mkb-dienstverlening. Met een grote diversiteit aan klanten en een landelijk netwerk van locaties is Flynth een grote speler in advies- en accountancyland. Flynth is de zesde qua omzet en de onbetwiste nummer 1 in mkb-dienstverlening.

Lees meer verhalen

Lees meer verhalen

Mis jouw droombaan niet,
blijf op de hoogte!

Stel een job alert in en blijf op de hoogte van nieuwe & relevante vacatures

Flynth. Het beste advies dat we je kunnen geven.