Als accountants- en adviesorganisatie voor het mkb is het voor Flynth cruciaal om de juiste talenten en professionals aan zich te verbinden voor een langere periode. Een assessment tijdens de sollicitatieprocedure helpt beide partijen. Als eerste grote advies- en accountantsorganisatie in Nederland kiest Flynth dan ook voor de samenwerking met Equalture, een innovatieve partner op het gebied van game-based assessment oplossingen. Vanaf uiterlijk 1 mei wordt iedere sollicitant bij Flynth getoetst met een assessment op basis van een game.   

Flynth vindt het belangrijk om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen, waarbij medewerkers regie hebben op hun eigen loopbaan. Het inzetten van game-based assessments in het begin van het selectieproces, zorgt niet alleen voor het verhogen van de kwaliteit van de instroom maar draagt ook bij aan retentie. Game-based assessments zijn ontworpen om manipulatie en vooroordelen te vermijden. Zo speelt vooraf oefenen geen rol en wordt er bijvoorbeeld nauwelijks gebruik gemaakt van taal in de assessments, wat het assessment inclusiever maakt. Het gebruik van game-based technieken zorgt niet alleen voor betrouwbare resultaten, maar ook voor minder stress en een eerlijkere kans bij kandidaten. Daarnaast heeft het een bijdrage in de positieve perceptie van kandidaten.
Ingrid van Gelder, Manager Recruitment bij Flynth, benadrukt: “Een game-based assessment waarbij objectiviteit, inclusiviteit en competentiegedreven werven centraal staat gaat ons helpen onze arbeidsmarkt te verbreden. Tegelijkertijd zijn zowel de manier van het assessment, als ook het persoonlijke rapport een cadeautje voor de kandidaat”.   

Flynth vindt competenties en vaardigheden belangrijk

De enorme druk op de arbeidsmarkt vraagt om het lef om dingen anders te doen. Daarom zet Flynth een volgende stap in het verbreden van het arbeidsmarktpotentieel. Ingrid van Gelder, manager recruitment bij Flynth: “Het verbreden van het potentieel doen we door niet alleen te kijken naar opleidingen maar juist ook naar competenties en vaardigheden van kandidaten. Competentiegerichte werving wordt steeds belangrijker, zo ook in de accountancy- en adviesbranche. Het toepassen van game-based assessments tijdens het sollicitatieproces stelt Flynth in staat om competenties een grotere rol te laten spelen binnen het selectieproces en om kandidaten aan zich te binden die wellicht nog niet beschikken over de juiste educatie (mits wettelijk verplicht), maar wel over de juiste competenties en vaardigheden.”
Naast de vergrote focus op competenties stelt het inzetten van game-based assessments Flynth in staat om een inclusief en objectief selectieproces te hanteren. “Zo bieden we alle kandidaten gelijke en eerlijke kansen.”, aldus van Gelder.

Flynth werkt met Equalture

Om de game-based assessment te introduceren werkt Flynth met Equalture, softwareontwikkelaar op dit gebied. Equalture richt zich op enterprise organisatie en heeft een breed track-record op het gebied van deze assessments. werkt volgens de visie: "Een wereld waarin iedereen een objectieve en eerlijke kans heeft op een baan en wordt geselecteerd op basis van talent. Dat is de wereld die wij willen creëren."
Ingrid van Gelder, Manager Recruitment, en Bas Hidding, Voorzitter Raad van Bestuur, over de nieuwe samenwerking met Equalture. Bekijk de video.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ingrid van Gelder, manager recruitment bij Flynth via  06-50056547 of via recruitment@flynth.nl.

Over werken bij Flynth

Werken bij Flynth betekent veel ruimte voor ondernemerschap en eigen initiatief. Bij Flynth vind je de professionaliteit van een groot kantoor, maar ook de persoonlijke betrokkenheid van een kleiner kantoor. Je maakt deel uit van multidisciplinaire teams, waar je echt wordt gezien en gehoord. Kijk op www.werkenbijflynth.nl voor meer informatie en actuele vacatures.

Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen

Mis jouw droombaan niet,
blijf op de hoogte!

Stel een job alert in en blijf op de hoogte van nieuwe & relevante vacatures

Flynth. Het beste advies dat we je kunnen geven.